День Пам`яті Героїв Крут

Бій під Крутами, мав вагоме історичне значення, бо затримав більшовиків на декілька днів, чим дозволив урядові УНР вперше за понад 150 років (з часів скасування Гетьманщини) досягти міжнародного визнання України на переговорах у Бресті.
З дня битви минуло 102 роки, але ми маємо пам'ятати, як формувалася наша держава. Сьогодні з учнями 8 класу проводили інформаційну годину, де з' ясовували події 1917-1919 років. Почали переглядати український фільм "Крути"
Бій під Крутами є епізодом радянсько-української війни, яка розпочалася наприкінці грудня 1917 року. Із проголошенням 12 грудня 1917 року у Харкові Української Радянської Республіки з Росії почала надходити допомога більшовицьким силам в Україні. На захист УНР стала молодь держави.
Після запеклого багатогодинного бою з більшовиками, українські війська відступили зі станції Крути до своїх ешелонів. 27 студентів та гімназистів, які знаходилися у резерві, під час відступу потрапили у полон. І наступного дня ці 27 людей були розстріляні або замордовані. Згодом їх поховали на Аскольдовій могилі у Києві.
За сучасними підрахунками втрати українських військ під Крутами того дня оцінюють у 70–100 загиблих.
Кiлькiсть переглядiв: 60

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.